Automotive Incasso Experts

De Automotive is een enorm dynamische wereld, van verkoop van nieuwe- en gebruikte auto’s en het onderhoud daarvan, tot aan het inzetten van huur- en/of leenauto’s. Wat een fantastisch brede en fascinerende wereld is het toch!

Onze affiniteit met de Automotive begon al meer dan 20 jaar geleden toen onze directeur zelf voor het eerst in haar carrière als Creditmanager aan de gang ging bij een vrachtautodealer en eindverantwoordelijke werd over het gehele creditmanagement van 6 filialen MAN dealers.

Aansluitend is zij, alsmede enkele andere werknemers binnen ons team, bij diverse personenauto merkdealers aan de gang gegaan als interim creditmanagers en debiteurenbeheerders en daarnaast zijn wij ook als interim creditmanagers werkzaam geweest binnen de autoverhuur, vrachtautoverhuur en vrachtautodealer bedrijven. Nagenoeg al deze dealerbedrijven besteden ook hun incasso dossiers bij ons uit.

Wij hebben voor meerdere opdrachtgevers ook de algemene leveringsvoorwaarden mogen opstellen waarmee bij deze bedrijven tot op heden nog altijd mee gewerkt wordt en daarnaast zijn onze mensen ook ingezet om als tijdelijk leidinggevende van een creditmanagement afdeling te fungeren. Kortom, wij zijn breed inzetbaar in het Automotive bedrijf.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van uw incasso dossiers bij Best Credit Management?

Allereerst kennen wij de Automotive branche als geen ander en kennis is macht! En omdat er al veel merkdealers (VW, Audi, MAN, DAF, Fiat, Seat en Skoda) en ook niet merkdealers klant bij ons zijn is het makkelijker voor onze klanten om de rotte appels onder hun prospects te herkennen voordat ze klant zijn geworden. Immers, een kredietwaardigheidsrapport is aardig, maar wat heb je daaraan als alles in dat rapport gebaseerd is op de jaarcijfers van 1 of 2 jaar terug? In de huidige wereld gaan de veranderingen zo snel dat een bedrijf dat vorig jaar nog winstgevend was, nu wellicht op het randje van een faillissement kan verkeren, wellicht vanwege bijvoorbeeld de Covid-19 pandemie.  Hoe wij u kunnen helpen om uw onderneming te beschermen tegen prospects die uw onderneming veel geld kunnen kosten, vertellen we u graag in een persoonlijk gesprek.

Maar daarnaast nog eens iets; hoe fijn is het ook om altijd iemand achter de hand te hebben die u kunt bellen om even te sparren over bijvoorbeeld garantiekwesties (wat valt er wel onder en wat niet), retentierecht, claims en noem het allemaal maar op. Wij hakken al meer dan 20 jaar met het Automotive bijltje dus met ons aan uw zijde is het niet zo moeilijk om veel zaken gewoon van tafel te vegen.

Wij hebben ook veel ervaring met het gerechtelijke incasso traject. Zo staan wij regelmatig naast onze Automotive klanten voor de rechter in diverse uiteenlopende zaken en omdat wij in de loop der jaren ook veel technische kennis hebben opgedaan, is het voor ons makkelijker om een dossier te doorgronden en de technische aspecten van het dossier te verwoorden naar de rechter. Wij hebben hierin een succesratio van 96%.

Wij zijn dé Automotive incasso experts

Om ook u daarvan te overtuigen, willen wij graag de kans krijgen u dit te demonsteren. Dus heeft u een ingewikkelde vraag m.b.t. een debiteuren- en/of incasso dossier, of een juridische kwestie? Bel ons en stel ons op de proef! Wij gaan graag de uitdaging aan!