Best Credit Management

Voor wie

Iedere ondernemer, of je nu in de Automotive of in een andere branche werkzaam bent, heeft wel eens te maken met klanten die jouw facturen te laat, of in het ergste geval, helemaal niet betalen. Het is soms  lastig  om klanten daarop aan te spreken. Je wil tenslotte graag je klant behouden maar tegelijk wil je ook dat jouw facturen tijdig betaald worden. Als jij  daar ook last van hebt, dan kunnen onze professionele creditmanagers jou helpen.

Al vanaf een halve dag per week

De helpende hand

Onze professionals op het gebied van debiteurenbeheer en incasso kunnen jouw organisatie al vanaf een halve dag per week de helpende hand bieden. Moet het betaalgedrag van jouw klanten verbeteren,  wil je gewoon snel je geld of kan je wat ondersteuning gebruiken met het verbeteren van ja cash flow? Onze persoonlijke aanpak is respectvol, daadkrachtig én succesvol.

Onze creditmanagers kunnen ondersteuning in-house bieden om je debiteurenbeheer op te schonen, je cash-flow te verbeteren of om training voor je debiteurenbeheer te verzorgen. Of het nu gaat om direct resultaat, dus snel meer geld op je bankrekening, of om  een resultaat dat op de langere termijn zichtbaar wordt, doormiddel van training en advies, je zit bij ons op de juiste plaats.

Lees meer

Veel incassobureau’s claimen te werken op basis van ‘no cure no pay’ maar uiteindelijk volgen er toch vaak facturen voor de incassodiensten die het incassobureau voor jou gedaan heeft. Wat is ‘no cure no pay’ dan precies? Heel simpel; als het incassobureau jouw facturen niet kan incasseren, denk hierbij aan een (op handen zijnde) faillissement of schuldsaneringstraject van de debiteur of een te lage vordering waardoor het niet handig is naar de rechter te gaan, vanwege het kosten/baten plaatje, dan is er niet ge-cured dus hoef je niet te betalen. Als er wel een betaling is gerealiseerd dan moet er ook betaald worden voor de incasso werkzaamheden.

Lees meer

Het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder is kort gezegd; het verdienmodel. Een deurwaarder is eigenlijk het verlengstuk van een incasso bureau. Om een incassozaak voor de rechter te krijgen, dan praten we over de gerechtelijke incassofase, heb je een deurwaarder nodig. De deurwaarder is een ambtenaar die gemachtigd is om juridische stukken, zoals een dagvaarding of een vonnis, aan de debiteur uit te reiken, dat mag een incassobureau niet zelf doen.

Lees meer

Als je jezelf ook wel eens hebt afgevraagd vanaf welk bedrag je een incassobureau kunt inschakelen, dan ben je niet alleen. Het korte antwoord is simpel; er is geen minimum bedrag! Je kunt dus voor alle facturen die jouw klant niet betaald, een incassobureau inschakelen.

Lees meer

Ja dat kan hoor! Let wel op; veel incassobureaus of deurwaarders gebruiken betaalde contracten waarbij je jaarlijks een bedrag moet betalen om jouw eenmalige incasso dossier bij het incassobureau te laten incasseren. Het zou heel jammer zijn als je met een dergelijk contract verplicht wordt tot het betalen van een jaarlijkse fee terwijl je voor misschien maar één klant die jouw factuur niet betaalt, gebruik maakt van die overeenkomst.

Lees meer
Alle vragen
FAQ'S

Heb je vragen?

Vragen over debiteurenbeheer, incasso of cash management? Bekijk onze FAQ’s of neem contact op.

Alle vragen
Even klankborden?

Juridisch Advies

Wanneer je last hebt van klanten die hun afspraken niet nakomen dan wil je soms gewoon even klankborden om te beoordelen of jouw zaak sterk staat. Wij kunnen helpen door het toetsen van je algemene voorwaarden, daar begint het tenslotte altijd, maar ook door het toetsen van de overeenkomst die je gesloten hebt met je klant. Onze juristen helpen je op weg en zullen ondersteuning bieden waar nodig gedurende dit gehele proces.

Binnen onze incasso afdeling worden incassodossiers meteen getoetst op ‘haalbaarheid’ (staat je zaak sterk) én ‘verhaalbaarheid’ (leuk dat je de zaak wint voor de rechter, maar kan het geld dan eigenlijk daarna wel opgehaald worden). Op die manier behoeden wij onze klant zo veel mogelijk voor het zinloos naar de rechter stappen en op die manier beperken wij de schade voor onze klanten. Wanneer je met een vraagstuk zit op juridisch vlak, kunnen onze professionele creditmanagers en onze juristen je helpen. Wij staan er voor open om geheel vrijblijvend te sparren over de juridische vraagstukken die jij mocht hebben.

Neem contact op