Best Credit Management

Automotive

Ben jij automotive professional? Wij ook! Niets is zo’n brede en complexe administratie als die binnen de automotive branche. Wanneer je als finance medewerker in de automotive wereld werkzaam bent binnen de debiteurenadministratie, dan krijg je het eigenlijk nog eens extra voor de kiezen want het betalen  van een garage factuur voor onderhoud of een magazijn factuur die al wat ouder is lijkt voor veel mensen wat lastig en zal helaas ook steeds lastiger worden.

Wil je dus ondersteuning van professionals die weten wat ze doen en heel goed bekend zijn met de automotive branche dan helpen wij je heel graag!

Creditmanagement &

Automotive finance

Waar het binnen de automotive gebruikelijk is dat consumenten hun garage factuur meteen betalen, worden er toch met zakelijke klanten behoorlijke risico’s genomen als het gaat om het betaald krijgen van de garage factuur. Wanneer je daarbij ook nog zaken doet met koeriersbedrijven of groot transport klanten dan weet je dat je in de hoek zit waar grote klappen kunnen vallen,  kortom de risico’s zijn groot.

Dus hoe motiveer je jouw klanten om zo snel mogelijk hun garage factuur te betalen? Hoe sneller hoe beter uiteraard maar ook hoe sneller, hoe minder risico’s je loopt.

Lees meer

Veel incassobureau’s claimen te werken op basis van ‘no cure no pay’ maar uiteindelijk volgen er toch vaak facturen voor de incassodiensten die het incassobureau voor jou gedaan heeft. Wat is ‘no cure no pay’ dan precies? Heel simpel; als het incassobureau jouw facturen niet kan incasseren, denk hierbij aan een (op handen zijnde) faillissement of schuldsaneringstraject van de debiteur of een te lage vordering waardoor het niet handig is naar de rechter te gaan, vanwege het kosten/baten plaatje, dan is er niet ge-cured dus hoef je niet te betalen. Als er wel een betaling is gerealiseerd dan moet er ook betaald worden voor de incasso werkzaamheden.

Lees meer

Het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder is kort gezegd; het verdienmodel. Een deurwaarder is eigenlijk het verlengstuk van een incasso bureau. Om een incassozaak voor de rechter te krijgen, dan praten we over de gerechtelijke incassofase, heb je een deurwaarder nodig. De deurwaarder is een ambtenaar die gemachtigd is om juridische stukken, zoals een dagvaarding of een vonnis, aan de debiteur uit te reiken, dat mag een incassobureau niet zelf doen.

Lees meer

Als je jezelf ook wel eens hebt afgevraagd vanaf welk bedrag je een incassobureau kunt inschakelen, dan ben je niet alleen. Het korte antwoord is simpel; er is geen minimum bedrag! Je kunt dus voor alle facturen die jouw klant niet betaald, een incassobureau inschakelen.

Lees meer

Ja dat kan hoor! Let wel op; veel incassobureaus of deurwaarders gebruiken betaalde contracten waarbij je jaarlijks een bedrag moet betalen om jouw eenmalige incasso dossier bij het incassobureau te laten incasseren. Het zou heel jammer zijn als je met een dergelijk contract verplicht wordt tot het betalen van een jaarlijkse fee terwijl je voor misschien maar één klant die jouw factuur niet betaalt, gebruik maakt van die overeenkomst.

Lees meer
Alle vragen
FAQ'S

Heb je vragen?

Vragen over debiteurenbeheer, incasso of cash management? Bekijk onze FAQ’s of neem contact op.

Alle vragen
De beller is sneller

Hiermee bereik je echt resultaat

Het helpt als je iedere klant  met een openstaande garage factuur, tijdig herinneringen en aanmaningen stuurt maar echt resultaat bereik je pas als je gaat bellen. Dat is dé manier om erachter te komen wat er bij je klant speelt of waarom hij niet (tijdig) betaald. Meest belangrijke is wel dat je concrete afspraken kunt maken, vastleggen en opvolgen. Wanneer je daar zelf niet aan toe komt, door drukte of vakantie, ziekte of verloven van collega’s op de afdeling dan is het handig als je tijdelijk, of vast, een professional bij kunt schakelen.

Ook helpt het om soms even te kunnen sparren met professionals die jarenlange ervaring hebben als automotive finance medewerker of als credit manager, dat kan écht verhelderend werken. Onze doorgewinterde credit managers staan je graag te woord en helpen met raad en daad.

Neem contact op