Best Credit Management

Zakelijke dienstverlening

Wanneer je de vraag stelt of het nuttig is een incassobureau in te schakelen voor een zakelijke vordering dan is het antwoord ja. Dit is zeker nuttig. Onze creditmanagers zorgen ervoor dat iedere vordering, of die nu zakelijk of particulier is,  die bij ons binnenkomt op werkdagen vóór 16.00 uur, door ons nog dezelfde dag ingevoerd wordt. Dus ongeacht of het een zakelijke of consumenten incasso is, de eerste brief en e-mail gaan er nog dezelfde dag uit.

Wil je dus snel resultaat en wil je een incassobureau inschakelen voor een zakelijke of consumenten incasso dan ben je bij ons op de juiste plaats.

Dát is ons verdienmodel

Incassokosten zakelijkeincasso

Veel gehoorde vragen zijn: Hoe werkt een incassobureau? Waar zit het verdienmodel? Heel simpel, de incassokosten zijn bij ons het enige verdienmodel. Er zijn in de wet twee verschillende staffels verankerd van waaruit de in rekening te brengen incassokosten berekend worden, dat geldt voor een vordering die zakelijk is, waar de ‘wet normering buitengerechtelijk incassokosten’ op van toepassing is, maar ook voor een consumenten vordering waar de ‘wet incasso kosten’ (officieel; Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten) op van toepassing is. In dit besluit is opgenomen dat ingeval uw vordering een consumenten vordering is, de debiteur nog éénmaal schriftelijk in de gelegenheid gesteld dient te worden om de vordering te betalen zonder bijkomende kosten.

Doorgaans kunt u die laatste brief (ook wel de WIK of 14-dagen brief) zelf verzenden maar wij kunnen dit uiteraard ook voor u regelen. Na het verstrijken van die laatste termijn kan de vordering overgedragen worden aan het incassobureau.

Lees meer

Veel incassobureau’s claimen te werken op basis van ‘no cure no pay’ maar uiteindelijk volgen er toch vaak facturen voor de incassodiensten die het incassobureau voor jou gedaan heeft. Wat is ‘no cure no pay’ dan precies? Heel simpel; als het incassobureau jouw facturen niet kan incasseren, denk hierbij aan een (op handen zijnde) faillissement of schuldsaneringstraject van de debiteur of een te lage vordering waardoor het niet handig is naar de rechter te gaan, vanwege het kosten/baten plaatje, dan is er niet ge-cured dus hoef je niet te betalen. Als er wel een betaling is gerealiseerd dan moet er ook betaald worden voor de incasso werkzaamheden.

Lees meer

Het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder is kort gezegd; het verdienmodel. Een deurwaarder is eigenlijk het verlengstuk van een incasso bureau. Om een incassozaak voor de rechter te krijgen, dan praten we over de gerechtelijke incassofase, heb je een deurwaarder nodig. De deurwaarder is een ambtenaar die gemachtigd is om juridische stukken, zoals een dagvaarding of een vonnis, aan de debiteur uit te reiken, dat mag een incassobureau niet zelf doen.

Lees meer

Als je jezelf ook wel eens hebt afgevraagd vanaf welk bedrag je een incassobureau kunt inschakelen, dan ben je niet alleen. Het korte antwoord is simpel; er is geen minimum bedrag! Je kunt dus voor alle facturen die jouw klant niet betaald, een incassobureau inschakelen.

Lees meer

Ja dat kan hoor! Let wel op; veel incassobureaus of deurwaarders gebruiken betaalde contracten waarbij je jaarlijks een bedrag moet betalen om jouw eenmalige incasso dossier bij het incassobureau te laten incasseren. Het zou heel jammer zijn als je met een dergelijk contract verplicht wordt tot het betalen van een jaarlijkse fee terwijl je voor misschien maar één klant die jouw factuur niet betaalt, gebruik maakt van die overeenkomst.

Lees meer
Alle vragen
FAQ'S

Heb je vragen?

Vragen over debiteurenbeheer, incasso of cash management? Bekijk onze FAQ’s of neem contact op.

Alle vragen
Zowel zakelijke als particuliere incassokosten

Verhaalbaar op de debiteur

De incassokosten op zowel een zakelijke als consumenten incasso zijn verhaalbaar op de debiteur, hierdoor betaald u als opdrachtgever niets. Het is wettelijk zo geregeld dat de incassokosten bij de ingediende vordering opgeteld worden en voor rekening van de debiteur komen. Het is dus altijd lonend om een dossier met een zakelijke vordering over te dragen ter incasso.

Dus zakelijk gezien is het altijd slim om over te gaan tot het inschakelen van een incassobureau wanneer u onbetaalde vorderingen heeft op zowel consumenten en/of zakelijke debiteuren.

Neem contact op